Taller de Biocarbó; com fer-lo i perquè


Fertilitza i captura Co2 amb BIOCARBÓ (Biochar)
¿Com fer-lo? ¿Perquè ens interessa promoure’l?
 
Dimecres 11 de març 17-20h / Can Soler (Bcn, Horta)
 
A la primera part de la sessió explicarem el Biocarbó (biochar) com un exemple d’economia circular que potencia la resiliència dels sistemes. Coneixerem el seu potencial de segrest de CO2 i les seves aplicacions en millora de sòls agrícoles, en processos de compostatge i en altres àmbits.
 
A la segona part del taller aprendrem a produir Biocarbó de manera senzilla i replicable, a partir de restes de poda d’arbres i altres materials llenyosos. Utilitzarem un forn construït a partir de bidons metàl·lics reciclats i explicarem altres mètodes alternatius en funció del material llenyós de partida que disposem. Explicarem quins són els mètodes més eficients per a la seva dosificació i aplicació, així com les tècniques per carregar-lo de nutrients segons els recursos disponibles.
 
A càrrec de Carbó Viu
https://carbonvivo.com/
 
Javier Fernández s’ha format en agricultura regenerativa i té un màster en agricultura ecològica (UB). Oriol Talavera és permacultor i jardiner. Des de la passió compartida per la regeneració del sòl, que entenen com un ésser viu, han creat el projecte Carbó Viu, una cooperativa que investiga i divulga el biocarbó i altres biofertilitzants.
 
Preu: 20 euros
Inscripcions: aula@boscturull.cat