QUI SÓM?


0358Plaça Catalunya indignada, 2011; en un adhesiu s’hi llegeix «lo local és el que ens cal», però… què queda de local al cor de la ciutat global? Les mongeteres no s’enfilen pels semàfors, no hi ha peixos a les clavagueres, l’asfalt no es deixa llaurar. Els supermercats estan plens de productes però la terra és plena de ciment.

I així i tot, és aquí, entre les escletxes, que es multipliquen hortes de solar i aromàtiques de balcó; pagesos metropolitans remenant el fum per evitar que es formi pòsit; trementinaries amb wi-fi barrejant tradició i novetat; urbanites amb el cullerot al puny impedint que les farmacèutiques remenin totes les cireres per nosaltres.

Aquest blog difón eines, tallers i activitats orientats a acompanyar aquesta transformació des de la prespectiva de la permacultura i l’agroecologia urbana. També és un espai on adquirir i intercanviar productes remeiers. Això si, Remenat és un projecte slow i, com a tal, és un blog tranquil que es cou a foc lent: ni facebook, ni twitter ni instagram; res de novetats permanents, la conversa dispersa d’internet ens podria distreure al remenar i… no es tracta de socarrimar el fons de l’olla, oi? Stir it up!