Construint Sobirania Alimentaria a BCN


esteu molt convidades a aquestes jornades que co-organitza Remenat

Jornades Llaurant Barcelona:

CONSTRUINT CIRCUITS DE SOBIRANIA ALIMENTÀRIA A BARCELONA”

llaurant_post_facebookLlaurant Barcelona” és un procés de diàleg del moviment agroecològic que té per objectiu la discussió i formulació de propostes concretes sobre possibles polítiques alimentàries a nivell de la ciutat de Barcelona, així com de les eines per desenvolupar-les. És un projecte que impulsem des de la Revista Soberanía Alimentaria, la Fundació GRAIN i l’Ajuntament de Barcelona, amb el suport del programa europeu “Food Smart Cities for Development”, i que representa una finestra d’oportunitat per incidir en la planificació estratègica i en propostes concretes en matèria d’alimentació. Un espai que volem que sigui propi de les persones i col·lectius que treballen per la consolidació de circuits alternatius i pel foment de la sobirania alimentària en el nostre entorn, amb la convicció clara que les polítiques alimentàries, si no les reclamem nosaltres, respondran a d’altres interessos.

És per aquests motius que us convidem a participar d’aquesta jornada d’un dia i mig, que tindrà lloc a finals d’aquest mes amb els següents continguts:

PROGRAMA

> Divendres 27 de maig, 17:30 – 20:00h

al Casal de Barri Pou de la Figuera, un equipament de gestió comunitària fruit de la lluita veïnal al cor de la ciutat (c/ Sant Pere Més Baix, 70, Barcelona). Per arribar-hi: Metro Arc de Triomf (L1) / Urquinaona (L1, L4) / Jaume I (L4) – [mapa].

  • 17:30h – Presentació del procés Llaurant Barcelona i del marc de treball del projecte.

  • 18:00h – “L’alimentació de Barcelona, història d’una desmunicipalització”, xerrada a càrrec de l’historiadora Mercè Renom sobre la història del proveïment municipal d’aliments de la ciutat de Barcelona.

  • 19:00h – “València agroecològica, què s’hi està coent?”, xerrada de Josep M. Pérez, tècnic de la Regidoria d’Agricultura i Horta de l’Ajuntament de València, sobre l’experiència i les iniciatives impulsades recentment en aquesta ciutat.

> Dissabte 28 de maig, 10:00 – 19:00h

a la Vall de Can Masdéu, un projecte autogestionat inspirat en l’agroecologia i la permacultura a la falda de Collserola (Camí de Sant Llàtzer, Barcelona). Per arribar-hi: Metro Valldaura (L3) / Canyelles (L3) – [mapa].

  • 10:00h – Teatre-mapeig: estat actual dels circuits agroecològics metropolitans.

  • 12:45h – Arremangant les neurones, explorant propostes (treball en grups).

  • 14:15h – Dinar popular de proximitat (gratuit pels assistents inscrits)

  • 16:00h – Represa del treball en grup + plenari final i formació de grups de treball.

  • 18:30h – Concert amb el grup Saffran.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

Us adjuntem el cartell de les jornades, on hi ha el programa resumit, per si voleu imprimir-lo i ajudar-nos amb la difusió. Us remetem també al web del projecte, que activarem al llarg dels propers dies i on podreu trobar més informació de tot el procés:

www.llaurantbarcelona.info

Finalment, us adjuntem l’enllaç al formulari d’inscripció, que us convidem a omplir tan aviat com us sigui possible per poder planificar bé els espais i el dinar de dissabte.

Per qualsevol consulta o qüestió, no dubteu a escriure’ns a llaurantbarcelona@soberaniaalimentaria.info o trucar al 686 626 063 (Quim) / 644 460 731 (Arnau) / 680 852 399 (Erik)

Ens veiem els dies 27 i 28!