Intensiu d’hort al balcó (o la terrassa, el patí, el jardí..)


hort_taller(1)

Taller d’Hort al Balcó / 28 Maig

Remenat et proposa aprendre a fer-te un micro-hort ecològic, al teu balcó, en un pati, a la terrassa… a qualsevol espai urbà o rural on disposis de terra o bé d’espai per posar-hi recipients o taules de cultiu.

Continguts:

Ens farem un recipient de cultiu amb materials reciclats per poder endur-nos-el a casa i començar a cultivar des del primer dia.

Coneixerem altres tècniques per habilitar llocs on cultivar, des de recipients impensables fins a un palé d’obra tunejat.

Investigarem quins son els millors substrats per utilitzar a la terrassa o el balcó, incluit el rol crucial del compost o el vermicompost. Conèixerem els principis bàsics de la fertilitat del sòl, també pels que tinguin la sort de disposar d’un tros de terra on fer l’hortet.

Planificarem els elements a tenir en compte pel disseny del nostre hort: organització, orientació, calendari, marc de plantació, associacions, rotacions, fertilització, reg i collita.

Compartirem algunes tècniques de multiplicació vegetal, investigant en l’obtenció i conservació de llavors i posant en valor les varietats autòctones.

Farem un mapeig de les causes estructurals dels problemes més habituals a l’hort. Buscarem solucions que vagin a l’arrel dels problemes i coneixerem plantes que curen plantes, així com altres mètodes biològics de prevenció i tractament.

Inscripcions:

http://www.espaibrotes.org/#!hort-al-balco/c2xf

Farem una pausa per dinar al migdia. L’activitat inclou el dinar, però també ofereix la possibilitat d’assistir només a les hores del taller.