Hàbits poderosos per temps incerts. Intensiu d’autogestió de la salut


(castellano debajo)

AUTOGESTIÓ DE LA SALUT

HÀBITS PODEROSOS PER TEMPS INCERTS

¿Com mantenir un centre sòlid en aquests temps de malestar difús? Un curs pràctic per tenir cura del nostre cos i enfortir-nos davant la pandèmia, els tòxics ambientals, la manca de temps i l’excés de sedentarisme.

Tota la informació a continuació o en aquest enllaç

Equilibris

Dimarts 24 novembre – 17:30-20h

Repassarem els equilibris que vertebren el nostre cos a nivell hormonal, immunitari, inflamatori, oxidatiu, glucèmic, circulatori, del pH o de la microbiota. Amb aquestes nocions bàsiques de medicina evolutiva enriquirem la nostra escolta corporal i obtindrem pistes sobre quins circuits de recompensa promoure per guanyar vitalitat des del plaer.

Hàbits

Dimarts 1 desembre – 17:30-20h

Proposarem hàbits quotidians basats en evidència científica per guanyar autonomia pas a pas. Farem un repàs de trucs útils i sostenibles, des del despertar a l’hora d’anar a dormir, tot abordant àmbits com la respiració, l’alimentació, el moviment, l’exposició al sol o al fred, el contacte amb la natura, els vincles comunitaris o la suplementació. Practicarem alguns dels exercicis proposats.

Remeis

Dijous 10 desembre – 18:45-21.10h

Investigarem les moltes possibilitats que ens ofereixen els aliments i la flora local, presentant opcions accessibles i versàtils. Compartirem una proposta integrada de farmaciola, receptari i tècniques de preparació per poder gestionar amb remeis naturals els malestars més habituals.

Informació del curs

Espais a Barcelona ciutat, pendents de confirmació.

Preu curs: 60 / Una sessió: 25

Aturades i estudiants: Curs 50/ Una sessió: 20

Organitza: Remenat . Aula Ambiental Bosc Turull . Rebrots

+ Informació i inscripcions: hortsiplantes@gmail.com


Covid-19: Totes les activitats es realitzaran amb distància de seguretat i aplicant el protocol de cada seu. En el cas que les mesures contra la pandèmia impedeixin fer el taller en el format normal tindrem tres opcions alternatives que decidirem entre les participants: a) fer la sessió en exterior b) fer la sessió en format online c) buscar dates alternatives.

A càrrec de Remenat

Remenat és un espai de difusió d’eines per la transició ecosocial des de la mirada de l’agroecologia urbana i l’autogestió de la salut. Des de fa 10 anys compartim tallers, cursos, articles, xerrades i consultories. També treballem la terra i elaborem productes remeiers de Km0.
AUTOGESTIÓN DE LA SALUD

HÁBITOS PODEROSOS PARA TIEMPO INCIERTOS

¿Cómo mantener un centro sólido en estos tiempos de malestar difuso? Un curso práctico para cuidar nuestro cuerpo y fortalecernos ante la pandemia, los tóxicos ambientales, la falta de tiempo y el sedentarismo.

Toda la información a continuación o en este enlace

Equilibrios

Martes 24 noviembre – 17:30-20h

Repasaremos los equilibrios que vertebran nuestro cuerpo a nivel hormonal, inmunitario, inflamatorio, oxidativo, glucémico, circulatorio, del pH o de la microbiota. Con estas nociones básicas de medicina evolutiva enriqueceremos nuestra escucha corporal y obtendremos pistas sobre qué circuitos de recompensa promover para ganar vitalidad desde el placer.

Hábitos

Martes 01 de diciembre – 17:30-20h

Propondremos hábitos cotidianos basados en evidencia científica para ganar autonomía paso a paso. Haremos un repaso de trucos útiles y sostenibles, desde el despertar a la hora de acostarse, abordando ámbitos como la respiración, la alimentación, el movimiento, la exposición al sol o al frío, el contacto con la naturaleza , los vínculos comunitarios o la suplementación. Practicaremos algunos de los ejercicios propuestos.

Remedios

Jueves 10 de diciembre – 18.45-21,10h

Investigaremos las muchas posibilidades que nos ofrecen los alimentos y la flora local, presentando opciones accesibles y versátiles. Compartiremos una propuesta integrada de botiquín, recetario y técnicas de preparación para poder gestionar con remedios naturales los malestares más habituales.

Información sobre el curso

Lugar: Bosc Turull o un altre seu (pendiente de confirmación)

Precio curso: 57 € / Una sesión: 24 € (incluye apuntes)

Desemplead@s y estudiantes: Curso 43 € / Una sesión: 18 €

+ Información e inscripciones: hortsiplantes@gmail.com

Organiza: Remenat . Aula Ambiental Bosc Turull . Rebrots

Covid-19: Todas las actividades se realizarán con distancia de seguridad y aplicando el protocolo de cada sede. En caso de que las medidas contra la pandemia impidan hacer el taller en el formato normal tendremos tres opciones alternativas que decidiremos entre las participanes: a) hacer la sesión en exterior b) hacer la sesión en formato online c) buscar fechas alternativas

Taller a cargo de Remenat

Remenat es un espacio de difusión de herramientas para la transición ecosocial desde la mirada de la agroecología urbana y la autogestión de la salud. Durante la última década hemos compartido talleres, cursos, artículos, charlas y consultorías. También trabajamos la tierra y elaboramos productos con base herbal y de Km0.