Malgrat tot i més que mai, Curs de Primavera – Rebaixa i dates alternatives


(castellano debajo)

Malgrat la incertesa, hem decidit continuar amb els tallers de Mans a la Terra. Tenim esperança en que el confinament estricte s’acabi el 11 d’abril i que a partir d’aquell moment es comenci a flexibilitzar, però sabem que tot dependrà de com evolucioni la corba els propers dies. Planificar així no és fàcil…
Hem decidit doncs, per precaució, fer alguns canvis de dates i preus.

Pels qui encara no el coneixeu, el Curs de Primavera és un curs d’agroecologia urbana per menjar i cuidar-se amb plantes mediterrànies. Aquí tens tota la informació sobre continguts, talleristes, dates, localitzacions i inscripcions. Resumint, és tracta d’un curs orientat a adquirir eines pràctiques en:

VERDURES i REMEIERES · HORTS CASOLANS i COMUNITARIS

ANÀLISI DE SÒL i FERTILITZACIÓ ·  AIGUA i COLLITA

LLAVORS i PODA · PREVENCIÓ i TRACTAMENTS

Sabent que el confinament farà més precària la situació econòmica de molta gent, hem decidit baixar el preu del curs. El curs costarà 180 euros, i per persones aturades o que s’hagin vist afectades econòmicament pel confinament, 150. El preu de les sessions puntuals es mantindrà igual, en part per no precaritzar als talleristes i en part per animar-vos a que us apunteu al curs sencer, ja que tot el temari està interconnectat i aquesta és la millor manera d’adquirir els coneixements necessaris.

Per últim, en cas de que s’allargui el confinament farem les sessions d’abril el juny, excepte la primera sessió. Aquestes serien les dates alternatives:

15 abril – Presentació del curs i primera sessió – streaming (ja que és la única classe íntegrament teòrica)
22 abril – Es passaria a 10 de juny
25 abril – Es passaria a 13 de juny
29 abril – Es passaria a 17 de juny

Les dates de maig es mantenen igual que estaven, no pensem que s’allargui tant el confinament

En el cas de que això tampoc fos possible, reemborsarem el preu del curs. I els apunts digitals els tindreu des del primer dia, de manera que puguem canviar dates sense perdre el fil conductor.

Creiem que cursos com aquest tenen més sentit que mai, perquè tant els orígens com les conseqüències del Covid-19 reforcen la urgència d’una relocalització alimentària. Sabem que descarbonitzar implica recuperar la connexió amb els cicles naturals, i això es tradueix en ruralitzar les nostres ciutats, consumir aliments i no productes, aplicar tècniques regeneratives, apostar per la petita i mitjana pagesia, consumir de proximitat, practicar la prevenció amb plantes remeieres, incorporar l’autoabastiment de verdures allò on puguem. Com escrivia Lewis Munford, “a l’hort, un món que prosperava sense grans esforços ni matances sistemàtiques, els humans vam tenir els primer indicis del paradís”. Compartir aquests coneixements i entrenar el múscul agroecològic és l’objectiu de Mans a la Terra.

Salut i resiliència!
Mans a la Terra · Rebrots · Remenat ·  Bosc Turull

A pesar de la incertidumbre, hemos decidido continuar con los talleres de Mans a la Terra. Esperamos que el confinamiento acabe el 11 de abril y que a partir de ese momento se comience a flexibilizar, siguiendo la estrategia china, pero sabemos que todo dependerá de cómo evolucione la curva los próximos días. Planificar así no es fácil … Hemos decidido pues, por precaución, introducir algunos cambios de fechas y precios.

Para los que aún no lo conoce, el Curso de Primavera es un curso de agroecología urbana para comer y cuidarse con plantas mediterráneas. Aquí tienes toda la información sobre contenidos, talleristas, fechas y localizaciones. Resumiendo, se trata de un curso orientado a adquirir herramientas prácticas en estos ámbitos:

VERDURAS i MEDICINALES · HUERTOS CASEROS  y HUERTOS COMUNITARIOS ·  ANÀLISIS DE SUELOS Y FERTILITZACIÓN · AGUA Y COSECHA  · SEMILLAS Y PODA · PREVENCIÓN Y TRATAMIENTOS

Sabiendo que el confinamiento puede hacer más precaria la situación económica de mucha gente, hemos decidido
bajar el precio del curso. El Curso se baja a 180 euros, y para personas en paro o que se hayan visto afectadas economicamente por el confinamiento, 150. El precio de las sesiones puntuales se mantendrá igual, en parte por no precarizar los talleristas y en parte para animaros a apuntaros al curso entero, ya que todo el temario está interconectado y esta es la mejor manera de adquirir los conocimientos necesarios.

Por último, en caso de que se alargue el confinamiento haremos las sesiones de abril en junio, excepto la primera sesión. Estas serían las fechas alternativas:

15 de abril – Presentación del curso y primera sesión en streaming (ya que es la única clase íntegramente teórica)

22 de abril – Se pasaría a 10 de juny

25 abril – Se pasaría a 13 de juny

29 abril – Se pasaría a 17 de junio.

Las fechas de mayo se mantienen como estaban.

En el caso de que esto tampoco fuera posible, reembolsaremos el precio del curso. Y los apuntes digitales los tendreis desde el primer día, de modo que podamos cambiar fechas sin perder el hilo conductor.

En el huerto, un mundo que prosperaba sin grandes esfuerzos ni matanzas sistemáticas, los humanos tuvimos los primero indicios del paraíso – Lewis Munford